יום ראשון, 6 באוקטובר 2013

Toffifee מהיר, מ- 3 מרכיבים בלבד

יכול להיות שאתם זוכרים, שפעם (טוב נו, שנה שעברה), כתבתי כאן פוסט על ממרח עוגיות לוטוס, או בשמו הזר יותר- "ספקולוס". את הפוסט הזה כתבתי כשהממרח עדיין לא היה מוכר, ובטח שלא מפורסם ונמכר בכל סופר, עוד לפני שכל המדינה (טוב, כל מי שאפייה מעניינת אותו, שזה בערך חצי מדינה), שמעה עליו.
אז קודם כל, שימו לב, ששמעתם עליו כאן לראשונה!! אבל חוץ מזה..אחרי שהממרח התפרסם, כל מתכון שפורסם בתחום האפייה חייב היה להכיל את ממרח עוגיות הלוטוס. כל מתכון. עד כדי בחילה. הזנחתי את הממרח מרוב מיאוס וחוסר עניין, ולא חזרתי אליו מאז.

אך בימים האחרונים, ראיתי שנותרה לי צנצנת של ממרח עוגיות לוטוס במקרר, והיא כבר לא עוררה בי רגשות שליליים כל כך. אז חשבתי שבא לי להכין קינוח קל. ממש קל. וגם שבא לי לשלב בו את הממרח, ושאני מאוד אוהבת Toffifee..

מכאן הדרך למטבח הייתה קצרה, ופחות או יותר באותו הרגע, הכנתי את הקינוח שהיה לי בראש.
בקינוח הזה, אתם לא צריכים לדעת להכין קרמל, להתעסק עם מדחום, להפעיל מיקסר, או להדליק את התנור.
כל מה שאתם צריכים, זה לדעת להפעיל את המיקרו. ואת זה-אני בטוחה שאתם יודעים לעשות.
אה, והוא מכיל 3 מרכיבים בלבד!


טופיפי ביתי בקלי קלות


Toffifee עם ממרח עוגיות לוטוס


כמות: לי יצאו כ-11 toffifee בקוטר של 2 ס"מ.

1/2 כוס ממרח עוגיות לוטוס (כ-130 גרם)
כ-30 גרם שוקולד מריר
אגוזי לוז שלמים, קלופים (אגוז לכל ממתק. תלוי בכמות הממתקים שיצאו לכם).

1.ממיסים במיקרו את ממרח עוגיות הלוטוס כ-20-25 שניות, עד שחלק מזה הופך לנוזלי (אין צורך שזה יהיה ממש נוזלי). מערבבים עם כפית לתערובת אחידה.

ממרח עוגיות לוטוס

2.ממלאים את השקעים שבתבנית בממרח המומס, כמעט עד הסוף. דופקים קצת את השקעים על השולחן, על מנת שלא יהיו בועות אוויר.
3.מכניסים את התבנית לפריזר למספר דקות.
4.בינתיים, ממיסים בפולסים קצרים את השוקולד המריר (כ-15 שניות בכמה פעמים, עד שהוא כמעט נמס, על מנת לא לשרוף אותו).
5.מוצאים את התבנית מהפריזר, מכניסים בתוך כל שקע אגוז לוז שלם.

אגוזי לוז שלמים

6. מכסים מלמעלה עם השוקולד המומס.

שלב אחרון! טופיפי נכנס לפריזר

7.מחזירים לפריזר. ו..סיימתם!

הממתק מוכן כבר אחרי כרבע שעה, אבל טעמו ומרקמו הכי טובים, לאחר מספר שעות בפריזר, כשהוא חצי קפוא (הוא אינו קופא עד הסוף). אם אתם אוהבים מרקם יותר קרוב לממרח, אז חכו כמה דקות שיפשיר.


הערות:
*אין לכם תבניות סיליקון? אין בעיה. אתם יכולים לקנות תבניות מפלסטיק שקוף, שהן הרבה יותר זולות, בחנויות לכלים חד פעמיים. לא רוצים? אתם יכולים לא לחמם את הממרח, לייצור כדורים עם הידיים, לשים בפנים אגוז לוז, להקפיא, להוציא, ולשים קצת שוקולד מריר מלמעלה.
*הצורה והגודל של התבניות ממש לא ישנו דבר. חשוב להקפיד על גודל קטן יחסית וצורה של חצי עיגול, רק אם אתם רוצים שזה יראה כמו הממתק המקורי.
*אפשר לשים אגוזי לוז גרוסים מעל השוקולד המריר, במקום אגוזי הלוז השלמים שבכל ממתק (ראו דוגמא בתמונה מתחת).

טופיפי עם שוקולד מריר, כמו במקור, ועם אגוזי לוז גרוסים



ולסיכום:
*מחממים את ממרח עוגיות הלוטוס כ- 20 שניות במיקרו.
*ממלאים בממרח תבנית שקעים, ומכניסים לפריזר.
*מוציאים מהפריזר, ומכניסים בכל שקע אגוז לוז.
*שמים מעל טיפת שוקולד מריר.
*מחזירים לפריזר.

ספוילר
אחרי שהכנתי אותן, ניסיתי לשלב בהן טעם של נס קפה, אך לא אהבתי את התוצאות. מה שכן, תוך כדי, חשבתי על שם חדש:"coffifee"!
השם הזה כל כך מוצלח בעיניי, שהחלטתי כן לעבוד על מתכון חדש שמשלב ממרח עוגיות לוטוס וקפה (ואולי אני גם אצליח לשלב בו את השם שהמצאתי).


הכלים:
תבנית סיליקון של Pavoni
כוס מ-Fox Home, באדיבות מור


תודה שקראתם. מקווה שנהניתם!