יום שישי, 9 באוגוסט 2013

עוגת שמרים חמאת בוטנים ונוטלה

הפעם, למרות שאני לא אוהבת חמאת בוטנים, נשארתי עם 2 צנצנות חמאת בוטנים שפשוט הייתי חייבת לעשות איתן משהו.
על השאלה "איך אפשר לא לאהוב חמאת בוטנים??" אני לא יודעת לענות. אני פשוט לא מחבבת אותה במיוחד.
ועל השאלה איך "נתקעתי" עם 2 צנצנות של חמאת בוטנים בלי לאהוב חמאת בוטנים, דווקא יש לי תשובה.

פרוייקט הבלוגרים של אתר מנטקה, שבו אני משתתפת, סימן לו למטרה אתגר חודשי בנושא בוטנים/חמאת בוטנים.
וכך, עם לא מעט רעיונות יצירתיים, אך ללא רגע פנוי לאפייה, נותרתי ללא פוסט, אך עם הרבה חמאת בוטנים.

ברגע ספונטני חיפשתי באינטרנט מתכון לעוגת שמרים (כן, אין לי עונות. כשבא לי שמרים, גם קיץ לא עוצר בעדי), וכך נפלתי על המתכון של קרין גורן.
עשיתי בו מספר שינויים, והפכתי את הבצק לפרווה (במקום חמאה, השתמשתי בשמן), ואז, החלטתי להוסיף לו גם נוטלה (הלך הפרווה..)

אז הנה מתכון לעוגת שמרים עם חמאת בוטנים ונוטלה. טעימה, נימוחה, ולחה ( שלא כמו הרבה עוגות שמרים יבשות, ועם מעט מאוד מילוי). טעים טעים. פשוט מאוד, עד כדי כך, שהכנתי אותה פעמיים ברצף.

עוגת שמרים עם חמאת בוטנים ונוטלה (צילום:תומר ברץ)

עוגת שמרים עם חמאת בוטנים ונוטלה


כמות של 2 עוגות שמרים בתבניות אינגליש קייק

3 כוסות + 3/4 כוס קמח
25 גרם שמרים בגרגירים (1/2 שקית "שמרית")
25 גרם משפר אפייה (1/2 שקית של "שמרית")
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס+כף מיץ תפוזים
100 מ"ל שמן
2 ביצים
קורט מלח
350 גרם נוטלה
300 גרם חמאת בוטנים (הדבר האמיתי- Skippy, בטעם טבעי, וללא תוספת בוטנים)

ביצה טרופה או מעט תה חזק להברשה


1. מכניסים קמח, שמרים, משפר אפייה וסוכר ,לקערת המיקסר, ומערבלים.

ולשאלה "האם אפשר לוותר על משפר האפייה?" התשובה היא כן, אבל..הוא משפר את המאפה פלאים. הוא עוזר לנו לייצור מאפה טעים, לח, שנשמר זמן רב יותר ומתייבש לאט יותר.

2. מוסיפים מיץ תפוזים, שמן, וביצים (אחת-אחת), מערבלים.
3. מוסיפים את המלח. מערבלים ערבול קצרצר.


שמרים..


4.מכסים את הבצק במגבת או בניילון נצמד, ונותנים לו לנוח כשעה וחצי-שעתיים עד שיכפיל את נפחו (הזמן תלוי בטמפרטורת החדר).


בצק שמרים 

עכשיו, שימו לב; אתם יכולים לבחור איזו צורה שבא לכם, לרדד, ולגלגל בהתאם. סה"כ, יוצאת כמות של 2 עוגות אינגליש קייק. אפשר לעשות צורת חלה עם 2 צמות או יותר. אפשר גם לעשות צורת שושנים עם 3 שושנים לכל עוגה.

הנה מספר אפשרויות:

5. ל-2 עוגות אינגליש קייק בצורת חלה- אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו ל- 4 כדורים שווים בגודלם. מרדדים כל כדור למעין יריעה.

אין צורך להיות מהנדס בשביל עוגת השמרים הזאת, ולמדוד את כדורי הבצק אחד-אחד (אלא אם כן ממש בא לכם). פשוט הקפידו על כך שמשקל כל אחד מהכדורים יהיה זהה פחות או יותר.


6. מרדדים כל כדור ליריעת בצק (לא סימטרית בעליל), כך שיווצרו לכם 4 יריעות. 2 יריעות לכל עוגה.
7. מורחים על כל יריעה חמאת בוטנים בנדיבות.


יריעת בצק שמרים עם שכבה נדיבה של חמאת בוטנים

8. מרחו על כל היריעות שכבת נוטלה, מעל לשכבת חמאת הבוטנים. כך יווצרו לכם סה"כ 4 יריעות, שכל אחת מהן מרוחה בשתי שכבות, שכבה תחתונה של חמאת בוטנים, ושכבה עליונה של נוטלה.


יריעת בצק שמרים עם שכבת נוטלה מעל שכבת חמאת בוטנים


9. גלגלו כל יריעה לגליל, והשתדלו שהגלילים יהיו פחות או יותר באותו האורך והעובי.


גליל במילוי חמאת בוטנים ונוטלה



10. צרו מכל שני גלילים צמה, והניחו בתוך תבנית אינגליש קייק. מתוך 4 הגלילים יווצרו כמובן-2 עוגות.

כאן בתמונה שיחקתי קצת עם הבצק והכנתי אפילו שלשה גלילים, אבל לטעמי העוגה יוצאת יותר לחה כאשר יש רק שני גלילים.

יוצרים מאפה שמרים דמוי חלה

עוגת שמרים בהתהוות

אפשרות נוספת;

אפשר לייצור צורת שושנים, עם אותה טכניקה בדיוק. כדורים> גלילים > שושנים ( מלפפים את הגליל מסביב לעצמו).
השינוי היחיד הוא במספר הגלילים, כך שבמקום לעשות 2 לכל עוגה, מכינים 3 גלילם לכל עוגה, וכך יש לכם 3 שושנים לכל עוגה, 6 שושנים סה"כ.




שושני בצק חמאת בוטנים ונוטלה


11. מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
12. משאירים את הבצק לתפיחה נוספת עד שהתנור מתחמם.
13. מברישים את הבצק בביצה טרופה או בתה חם שהוכן מראש.
14. אופים כחצי שעה ב-170 מעלות, (אפשר לבדוק כמה דקות לפני, שלא תתייבש), ואז עוד 10 דקות, בחימום תחתון בלבד.
למה? כי זה מונע מהמאפה להיות רטוב מלמטה, אך לא מייבש את כולו בתנור 10 דקות נוספות.

מומלץ להגיש היישר מהתנור, או מחומם.

*ניתן להקפיא את העוגה בפריזר מספר שבועות, כשהוא עטופה בניילון נצמד.


ולסיכום:
*מערבלים במיקסר קמח, שמרים, משפר אפייה, וסוכר.
*מוסיפים מיץ תפוזים, שמן, וביצים. מערבלים.
*מוסיפים מלח. מערבלים.
*מכסים את הבצק עד שיכפיל את נפחו.
*בוחרים את הצורה של העוגה שרוצים. יוצרים מספר כדורים בהתאם.
*יוצרים יריעות מהכדורים.
*מורחים בחמאת בוטנים. מורחים נוטלה מעל לשכבת חמאת הבוטנים.
*יוצרים גלילים.
*יוצרים צמה/שושנים (בהתאם לצורה שבחרתם).
*מניחים בתבניות.
*מחממים תנור ל-170 מעלות.
*מתפיחים את העוגות עד שהתנור חתחמם.
*מברישים בביצה או תה.
*אופים כחצי שעה.
*אופים 10 דקות נוספות על חום תחתון של התנור בלבד.

הכלים:
מגש מתוקים FOX HOME


תודה שקראתם. מקווה שנהניתם!