יום רביעי, 29 במאי 2013

איך מקפיאים בננות ?

נשארתם עם בננות בשלות במיוחד ואינכם רוצים להשתמש בהן באותו הרגע?

הנה פתרון פשוט:

קולפים את הבננות ומועכים אותן עם מזלג.
מטפטפים עליהן מעט מיץ לימון, על מנת שלא ישחירו.
מכניסים לשקית אטומה.
רושמים תאריך וכמות (למשל: בננה אחת/שתי בננות קטנות).
מכניסים לפריזר. ניתן לשמור בפריזר לפחות מספר שבועות (ואף יותר).

כיצד משתמשים בהן? כשאתם רוצים להכין איתן משהו, הוציאו אותן מהשקית והפשירו במיקרוגל.
מדוע לא להפשיר בטמפרטורת החדר/במקרר? אם תפשירו בטמפרטורת החדר/במקרר, ייתכן כי הן ישחירו, בעוד ההפשרה המהירה במיקרוגל מונעת את ההשחרה.

בננות מעוכות