יום חמישי, 2 במאי 2013

כיצד להכין ריבת חלב מפחית חלב מרוכז, וגם-ריבת חלב מומלצת

מקורה של ריבת החלב הוא בדרום אמריקה, וניתן להכין אותה על ידי ערבוב מתמיד של סוכר וחלב על אש בינונית-נמוכה, עד להיווצרות ממרח סמיך בצבע חום כהה.

בילדותי לא ניתן היה למצוא ריבת חלב מוכנה בחנויות, ולכן הכינו אותה מפחיות של חלב מרוכז.

אז כיצד מכינים ריבת חלב מחלב מרוכז?

לוקחים פחית אלומיניום סגורה של חלב מרוכז, ומכניסים אותה לתוך סיר עם מים שיכסו את כולה, או לפחות את רובה. אם אתם משתמשים בסיר קטן ומניחים אותה על הצד, יש להפוך אותה אחרי כשעה וחצי-שעתיים, על מנת שריבת החלב תתבשל בצורה אחידה יותר.

*מציעה להשתמש בסיר ישן ומרופט. וזה למה? לעיתים, בגלל הזמן הרב שהפחית מתבשלת בסיר, זה יכול להשאיר מעין שוליים של "אבנית" בתוך הסיר, ולכן חבל להשתמש בסיר חדש/יקר שזה עתה קניתם.

פחית חלב מרוכז בתוך סיר עם מים

משאירים את הפחית בתוך המים למשך כ-3 עד 4 שעות על האש בחום בינוני.
מכבים את האש. נותנים לצנצנת להצטנן לגמרי, ומוציאים אותה מהסיר.
כאשר הצנצנת הצטננה לחלוטין, פותחים אותה, ונהנים!

אם אתם רוצים להגיע לקרמל בהיר ונוזלי (לשימוש כרוטב לקינוח, גלידות, וכו'), יש להרתיח את הפחית כ-3 שעות. לקבלת מרקם סמיך הדומה יותר לממרח ובעל טעם עמוק יותר, יש להרתיח בין 4-4.5 שעות.

כללי זהירות:

לא צריך לפחד להרתיח פחיות. אבל-

יש להשתמש בפחיות אלומיניום (ללא חומרים נוספים שאינם עמידים בחום)
יש לשמור על הפחית סגורה
לשמור את הרתיחה על אש בינונית

חשוב להקפיד על הוספת מים כל 3/4 שעה בערך, על מנת לדאוג שהפחית תהיה מכוסה במים במשך כל זמן ההרתחה. אם לא תעשו זאת, המים יתאדו, והפחית עלולה להתפוצץ.

אין להשאיר את הסיר עם הפחית ללא השגחה!


קרמל בהיר שבושל 3 שעות לקרמים ורטבים

היכן לקנות פחיות חלב מרוכז?


פחיות חלב מרוכז ניתן לקנות היום כמעט בכל סופר. אני ממליצה לקנות אותם במעדניות רוסיות, כי שם הן לפעמים זולות יותר ומאיכות טובה.


על איזו ריבת חלב אני ממליצה אם אינכם רוצים להכין אותה מחלב מרוכז?


ריבת החלב הכי טובה בעיניי, מהמגוון שזמין בדרך כלל בסופרים, היא ריבת החלב של קומידה.

מדוע?

היא סמיכה יותר מריבות החלב המתחרות
טעמה עשיר יותר
בדרך כלל זולה יותר מהמתחרות
הפתיחה שלה קלה ונוחה
הפתח שלה רחב מספיק בשביל להוציא את השאריות בקלות

ריבת חלב קומידה