יום רביעי, 14 בנובמבר 2012

עוגיות חמאה לימוניות


אז מה עושים עם מקרר מלא לימונים? קודם כל, עושים רשימה. אני הכנתי רשימה ארוכה של כל הקינוחים האפשריים החל מפאי לימון קלאסי עם מרנג ועד לעוגיות לימוניות. עוד ברשימה: עוגת לימון בחושה, טארט לימונים ובצק פריך, קרם לימונים, ולימונים כבושים לבישול.

"הלימון הזה הוא תזכורת לזיכרונות הילדות הרחוקים שבה הייתי חי עם הוריי בדירת חצי חדר בדרום ת"א. ילדות חמצמצה, חמקמקה, ודמיונית, שאין לה כבר מקום והיא מחכה להתנפץ לה כמו המעטה הנפלא של העוגיות האלה. מעולם לא טעמתי עוגיות נפלאות כל כך!".
(הערת שוליים: יותר מדי צפייה ב"מאסטר שף". התוכנית משאירה אותי עם רצון עז לחקות את אייל שני).

אז בעוד אני ממשיכה לנסות להכין מטעמים נוספים עם לימונים (ולפני שאני מפליגה בחיקויים נוספים של אייל שני), קבלו את המתכון שלי לעוגיות חמאה לימוניות.


עוגיות חמאה לימוניות
העוגיות האלה אמנם לא בדיוק דוגמניות לסשן צילום במגזין אוכל, אך אל תתנו למראה שלהן להטעות אתכם!
הן טעימות, חמצמצות, ונטרפות מהר כאילו הן היו חטיף.


עוגיות חמאה לימוניות

כמות: כ-30 עוגיות

150
גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
2.5 כפות מיץ לימון
1/2 כפית גרידת לימון
1/4 1 כוסות קמח
3/4 כוס קורנפלור
קורט מלח

לזיגוג
1 כוס אבקת סוכר
4 כפיות מיץ לימון
3 כפיות מים פושרים

1.טורפים חמאה וסוכר עם וו גיטרה, ומוסיפים ביצה.
2.מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון.
3.מנפים לתוך התערובת קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, ומלח.


בצק מוכן לעוגיות
4.מערבבים לבצק אחיד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.

כדור בצק מוכן לקירור
5.מחממים תנור ל- 160 מעלות.
6.מוציאים את הבצק מהמקרר, ויוצרים כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ. מכניסים לכ-20 דקות לפריזר.

*
לא לוותר על הקירור של הבצק במקרר ושל הכדורים בפריזר. בעוגיות שלא יהיו קרות מספיק, החמאה תימס ותהפוך לשלולית.

ניתן להכין את הכדורים ולהקפיא אותם בשקית אטומה למשך מספר שבועות. באים אורחים במפתיע? מוציאים את העוגיות מהפריזר, ומכניסים לתנור.

7.מוציאים את הכדורים מהפריזר ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.


כדורי בצק מוכנים לאפייה



8.מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-10 דקות.

חשוב לבדוק את העוגיות כמה דקות לפני סיום האפייה, ולוודא שאתם לא אופים אותן יותר מדי זמן. בגלל השוני בטמפרטורה וזמני הקירור וההקפאה, משך האפייה עשוי להשתנות.
יש להוציא אותן כשהן יציבות, אך עדיין מעט רכות מלמעלה (התחתיות שלהן יקבלו גוון זהוב).
שימו לב, שהעוגיות משתטחות בזמן האפייה.


הזיגוג

בזמן שהעוגיות בתנור, שמים בקערית אבקת סוכר, מוסיפים מיץ לימון, ואז מים פושרים, ומערבבים עם כפית. לאחר מספר שניות תראו שנוצר לכם זיגוג לבן ומעט סמיך.

שימו לב: אם אבקת הסוכר שלכם גבישית מעט, אתם יכולים לנפות אותה לפני כן, או פשוט "להחליק" את גבישי אבקת הסוכר הנותרים עם כפית בזמן הכנת הזיגוג.

את העוגיות האלה אני אוהבת ממש חמוצות, והכמויות במתכון הן לחמיצות בינונית. אם אתם אוהבים חמיצות עדינה, תוסיפו לזיגוג 4 כפיות מים פושרים (במקום 3 כפיות).

9.
מוציאים את העוגיות מהתנור, משאירים אותן על נייר האפייה, ומצננים (לא לוותר על הצינון על מנת שלא יתפרקו).
10.טובלים כל עוגייה בזיגוג ונותנים לו לזלוג לצדדים..


ולסיכום:
*טורפים חמאה וסוכר, ומוסיפים ביצה.
*מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון.
*מנפים פנימה קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, ומלח.
*מערבבים לבצק אחיד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
*מחממים תנור ל- 160 מעלות.
*יוצרים כדורים בקוטר של כ-2 ס"מ. מכניסים לכ-20 דקות  לפריזר.
*מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור לכ-10 דקות.

הזיגוג:
מערבבים בקערית אבקת סוכר,מיץ לימון, ומים פושרים

*מוציאים את העוגיות מהתנור, מצננים.
*טובלים בזיגוג.

יש לשמור את העוגיות בכלי אטום.


יש לכם הרבה לימונים וכבר השתמשתם בהם בכל קינוח אפשרי?
סחטו את מיץ הלימונים, ושמרו אותו בתבניות קרח. הוציאו קצת לפני השימוש, והוסיפו לסלטים, ומאכלים נוספים.


תודה שקראתם. מקווה שנהניתם!