יום שלישי, 11 בספטמבר 2012

קינוח מנגו ושוקולד לבן

ניגשתי לחנות הירקות מתחת לבית שלי כדי לקנות כמה ירקות לסלט. לפתע, ליד הקופה, הביט אליי המנגו במבט מפתה."מוזר" חשבתי לעצמי. אני אפילו לא חובבת מנגו. אבל הוא המשיך והסתכל עליי במבט של :"אני יודע שבסוף תקני אותי, אז פשוט תבחרי, תשלמי, וקחי אותי הביתה".

נכנעתי.


הצבעים העזים של המנגו גרמו לי לדמיין את התמונות היפות שאפשר יהיה לעשות איתו, ולאחר מכן התגלגלו במוחי רעיונות לקינוח מתוק כתום-צהוב. דמיינתי לי אותו עטוף בשמנת מתוקה ושוקולד לבן. שכבות של קינוח קייצי וקריר..
לקחתי לי כמה ויצאתי מהחנות.


נכנסתי הביתה. הכנתי גנאש שוקולד לבן. חתכתי את המנגו (תוך כדי שאני מעקמת את האף בסקרנות) וחיכיתי..

הוצאתי את הגנאש מהמקרר, הכנסתי אותו לבלנדר, והוספתי לו בזהירות את המנגו. כעבור מספר שניות, נוצר קרם קטיפתי בצבע כתום-צהוב . טעמתי אותו, והתאהבתי!

קינוח פשוט, קליל, מרענן וצבעוני. גם אתם תתאהבו!




קינוח מנגו ושוקולד לבן


קינוח מנגו ושוקולד לבן 

 כ-6 מנות (תלוי בנפח הכלים שיש לכם בבית וברמת התיאבון:)

200 גרם שוקולד לבן
200 גרם שמנת מתוקה 32%
4 כפות בשר מנגו סחוט ממיץ
(שימו לב שאתם קונים מנגו רך, וללא נקודות כהות)
2 כוסות גבינה לבנה 5%
1.5-2 כפיות סוכר
6 עוגיות לוטוס

1.מכינים גנאש שוקולד לבן: שמים בקערה שוקולד לבן שבור לקוביות ומכניסים למיקרו לכ-20-25 שניות. מוסיפים לשוקולד את השמנת המתוקה, ומכניסים חזרה למיקרו לעוד 20 שניות. מוציאים מהמיקרו, נותנים ערבוב קל ומצננים. לאחר שהשוקולד התקרר, מכסים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ-5 שעות להתייצבות. 
השוקולד נכנס למקרר על מנת שיסמיך ויתייצב, אך הוא עדיין ישאר נוזלי לאחר הקירור.

2.חותכים את המנגו ומוציאים ממנו את ה"בשר". סוחטים את המיץ המיותר.

שוטפים את המנגו, חותכים מסביבו עם סכין (הסכין לא תחדור עד הסוף בגלל הגלעין). לוקחים את החצי עם הגלעין ומוצאים אותו בעזרת כף. מוצאים עם הכף גם את בשר המנגו. סוחטים את בשר המנגו מעודפי המיץ (עם היד).


מנגו ללא הגלעין

3.לאחר הקירור, שמים את הגנאש של השוקולד הלבן בתוך קערת בלנדר ומוסיפים את בשר מנגו. מערבלים את התערובת עד שלא יישארו בה חתיכות של מנגו.
התערובת צריכה להיות יותר סמיכה עכשיו, ממש קרמית, ולא צריכות להישאר בה חתיכות של מנגו.

שימו לב שלטרוף יהיה פחות יעיל, כי ישארו חתיכות של מנגו בגנאש. אני השתמשתי בבלנדר מוט, כי לדעתי זה גם הכי מהיר, וגם יותר נח לניקוי.

במקרה הזה, הכי נח למדוד כף של בשר מנגו תוך שימוש בכפות הרגילות שיש לכם בבית. אם אתם משתמשים בכפות מדידה, זה יוצא 4 כפות, ואם בכפות סכו"ם רגילות, כ-2 כפות.

שימו לב:מידת ההשואה בין הכפות כאן אינה נכונה לגבי כל מוצרי הגלם. אלה מידות "לפי העין" שנכונות רק למתכון הזה.
הכי נכון להשתמש בכפות מדידה אוניברסליות. אם אין לכם כפות מדידה בבית אגב, זה משהו שכאי מאוד לקנות.


השוואה בין כמות בשר המנגו בכף מדידה אוניברסלית וכף ביתית

4.מעררבים את הגבינה הלבנה עם הסוכר.

למי שאוהב את זה יותר חמצמץ, שישים פחות סוכר, למי שאוהב את זה יותר מתוק, שישים יותר. אתם יכולים לשים מעט סוכר בהתחלה ולטעום. תזכרו, שגנאש השוקולד הלבן והמנגו מתוק, וצריך לאזן את המתיקות עם החמיצות של הגבינה הלבנה.

5.עד שהגנאש והשמנת נחים להם במקרר, מרסקים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון/ בלנדר מוט, או בידיים.

למי שאוהב פירורים דקים, מומלץ להשתמש במעבד מזון/בלנדר מוט. אפשר גם להכניס את העוגיות לשקית עם פס סגירה מלמעלה, לסגור, ואז לתת להם כמה מכות עם מערוך (הפירורים יצאו דקים/גסים, בהתאם ליום שעבר עליכם).
למי שאוהב פירורים גסים יותר, יכול פשוט לפורר עם הידיים. אפשר גם לעשות כמות כפולה (12 עוגיות לוטוס) אם אתם רוצים להכניס שכבת פירורים נוספת.


כתישת עוגיות כם מערוך לפירורים גסים
השוואה בין פירורים גסים (עם מערוך) לבין פירורים דקים (מעבד מזון/בלנדר מוט)

6.מכינים את הכלים לקינוח. אני השתמשתי בכלים גבוהים חד פעמיים, כי לדעתי הקינוח נראה ככה הכי טוב, וגם יוצאת מנה בדיוק בגודל המתאים. אתם כמובן יכולים להשתמש בכלים אחרים שיש לכם בבית.

7.מרכיבים את הקינוח: שמים בתחתית הכלי שכבה של גנאש שוקולד לבן ומנגו, מכסים בשכבה של גבינה לבנה עם סוכר. ושוב-שמים שכבה של גנאש ושכבה נוספת של גבינה לבנה עם סוכר. שמים שכבה נוספת של גנאש ומנגו.
כך יווצרו 5 שכבות: מנגו-גבינה לבנה-מנגו-גבינה לבנה-מנגו.

אפשר להוסיף בין השכבות שכבה נוספת של עוגיות לוטוס (כפי שרואים בתמונה). לשם כך, תצטרכו להכפיל את הכמות המקורית של העוגיות (לכ-12 עוגיות לוטוס).

סיימתם? פזרו את השכבה האחרונה-פירורי עוגיות לוטוס. והקינוח מוכן!


ולסיכום:
* ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה במיקרו. מצננים. מקררים כ-5 שעות.
*מוציאים את בשר המנגו.
*מוסיפים את המנגו לגנאש השקולד הלבן. מערבבלים. מחזירים למקרר.
*מערבבים גבינה לבנה עם סוכר. שמים במקרר.
*טוחנים את עוגיות הלוטוס.
*מרכיבים את המנה:שכבת גנאש מנגו-שכבת שמנת וסוכר וכן הלאה. 3 שכבות של גנאש מנגו ו-2 שכבות של שמנת עם סוכר. מפזרים מלמעלה עוגיות לוטוס.
מכסים את הקינוח עם ניילון ושומרים במקרר. מומלץ לאכול עד יומיים מרגע  ההכנה.


כלים:
סכו"ם:כהן יצחק
כף מדידה:williams sonoma
כלי הגשה:"פעמיתסטור" 
צלחת:איקאה


תודה שקראתם. מקווה שנהניתם!